Musiikki on sallittua: Kerää koko vinkkisarja ja bonukset päälle!

 In Musiikki ja hyvinvointi

Vaikka musiikin ääreen kokoontuminen livenä onkin ollut koronatilanteen vuoksi kiellettyä tai ainakin vahvasti rajoitettua, itse musiikki monissa muodoissaan on edelleen sallittua. Tämän teeman ympärille olen kuluneen kahdeksan viikon aikana koonnut kymmenen vinkkiä musiikkiin liittyvistä tekemisistä, joita voi tehdä kotioloissa itsekseen, perheenjäsenten kanssa tai etäyhteyksien kautta.

Sarjan osat ja julkaisupäivät blogissani (katso tästä linkistä) ovat:

  1. Mene konserttiin menemättä konserttiin 18.3.2020
  2. Rentoudu musiikin avulla 19.3.2020
  3. Laadi itsestäsi ”musiikkielämäkerta” 20.3.2020
  4. Laulusta iloa, voimaa ja lohtua 23.3.2020
  5. Musiikki saa liikkeelle 27.3.2020
  6. Pidä levyraati 2.4.2020
  7. Opettele soittamaan tai verestä vanhaa taitoasi 8.4.2020
  8. Kehittele omatekoisia soittimia 16.4.2020
  9. Tee soittolistoja 26.4.2020
  10. Anna musiikillinen lahja 3.5.2020

Ja tässä on lopuksi tarjolla vielä kolme bonusvinkkiä:

BONUS 1. Järjestä levyhylly tai levykokoelmasi (jos sinulla on sellainen).

Onko sinun tällä hetkellä helppo löytää levyjesi joukosta haluamasi? Miten levyt kannattaisi järjestää tai millaisen uuden paremman järjestyksen keksit niille? On erityisen sallittua keskeyttää järjesteleminen ja alkaa kuunnella levyä, jonka olemassaoloa ei muistanutkaan…

BONUS 2. Luo oma biisi – tai vaikkapa monta biisiä.

Tee oma biisi tai pelkkä sanoitus tuttuun melodiaan. Aseta rima tässä kohdassa itsellesi sopivalle korkeudelle, jotta sen ylittäminen on vaivatonta, kuin hauskaa leikkiä. Valitsemasi aihe voi liittyä tähän aikaan tai tilanteeseen – tai olla jotain ihan muuta.

BONUS 3: Kokeile musiikin voimaa.

Palauta mieleesi jokin itsellesi tärkeä biisi tai live-esitys. Mihin tilanteeseen tai elämänvaiheeseen tai mahdollisesti elämän käännekohtaan se liittyy? Huomaatko, miten tämän musiikin kuunteleminen tai pelkästään mieleen palauttaminen vie sinut suoraan muistoihisi. Muistoon liittyvät tunteet voivat olla monenlaisia. Jos muisteleminen tuntuu hyvältä ja tähän tilanteeseen sopivalta, palauta muisto mieleesi mahdollisimman elävänä, ikään kuin kaikilla aisteilla uudelleen kokien. Mitä sinulle tärkeää elämän arvoa tai merkityksellistä asiaa tämä muisto edustaa? Ota se mukaasi tähän hetkeen ja mieti, millä tavalla voisit tänään tai lähipäivinä toteuttaa jollain tavalla tai jonain hetkenä taas sitä arvoa tai merkityksellistä asiaa omassa elämässäsi, vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta.

Toivon, että juttusarjastani on sinulle iloa. Sitä on ollut ilo kirjoittaa.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend