Musiikki on sallittua: Päivän vinkki 1

 In Musiikki ja hyvinvointi

Poikkeusaikana on tärkeää, että löytyy mielekästä tekemistä, syntyy hyviä hetkiä sekä tarjoutuu mahdollisuuksia käsitellä tilanteen herättämiä tunteita. Musiikki on sallittua. Musiikki onnistuu myös kotona ja etänä.

Haluan kantaa korteni kekoon ja alan julkaista Musiikki voimavarana -sivustoni blogissa vinkkejä musiikkiin liittyvistä tekemisistä, joita voisimme toteuttaa kotioloissa. Ole hyvä!

Päivän vinkki 1: Mene konserttiin menemättä konserttiin.

Live-konsertit ja keikat ovat toki eri asia kuin taltioinnit. Musiikin moniaistisuus toteutuu täysimääräisenä, kun kuulet, näet, tunnet liikkeen ja äänten värähtelyn ja sekä aistit usein myös hajuja ja makuja. Lisäksi kokemuksen voi jakaa muiden paikalla olevien ihmisten, tuttujen ja tuntemattomien kanssa.

Nyt kun koko elämystä ei voi saada, konserttien ja keikkojen taltioinnit ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto. Alla muutamia esimerkkejä ilmaisista taltioinneista:

  • https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/musiikki
  • https://oopperabaletti.fi/stage24/
  • https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Musiikki

Ja löytyyhän YouTubesta myös livetaltiointeja ja tunnelmapaloja festareilta yms. Juuri äsken kokeilin palata Kaustinen Folk Music Festival 2019:n tunnelmiin. Hyvin toimi! Lisäksi omiin silmiini on osunut Facebookissa toimiva sivusto Koronakonsertit ja muitakin vastaavia saattaa olla jo toiminnassa tai tulossa.

PS. Jos sinulla on mahdollisuus tavalla tai toisella tukea taloudelliseen ahdinkoon joutuneita esiintyviä taiteilijoita, tee se!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend