Päivän vinkki 10: Anna musiikillinen lahja.

 In Musiikki ja hyvinvointi

Jos sinulla on esiintymisrohkeutta, mikset sinäkin kävisi ilahduttamassa soittaen tai laulaen ihmisiä, jotka eivät voi nyt liikkua asunnostaan muualle kuin parvekkeelle tai pihalle. 

Hyvä vaihtoehto livemusisoinnille on etälahja. Kun lahja on luonteeltaan henkilökohtainen, valitse saajalle sopiva kappale ja lähetä hänelle linkki siihen perusteluineen. Haluatko ilahduttaa, lohduttaa, kannustaa, onnitella tai yllättää hänet. Idea toimii myös toisin päin: pyydä ystäviäsi lähettämään sinulle biisejä sinun toivomuksesi tai ehdotuksesi mukaan.

Jos haluatte perheenjäsenten tai ystävien kesken vaihtaa musiikillisia tervehdyksiä leikkimielisen kisan tapaan, voitte sopia vaihdettaville biiseille myös tarkempia määreitä. Pitää valita esimerkiksi kappale, jonka nimi (tai sanoitus) sisältää jonkin värin, eläimen, kasvin, numeron, viikonpäivän, vuodenajan, vuorokauden ajan, maantieteellisen paikan, luonnonilmiön, tunnetilan, elämäntapahtuman, esineen, naisen tai miehen nimen, ammatin jne. Kyse voi olla myös vaikkapa musiikillisen lahjan antajan ja saajan yhteisestä muistosta tai jostain muusta asiasta, joka heidät yhdistää.

Haasteen voi saada aikaan myös siitä, että vinkkaa toiselle sellaisen esiintyjän, kappaleen tai musiikin tyylilajin, jota hän ei ole vielä tähän mennessä tullut koskaan kuunnelleeksi. Yllätyslahjan herättämistä ajatuksista syntyy keskustelua ja kenties uusia oivalluksia.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend