Hyvää Euroopan musiikkiterapiapäivää!

 In Musiikkiterapia

Kuuntele muutoksen ääntä

Euroopan musiikkiterapiapäivää vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Teemana on tänä vuonna ”Sounds of change” eli muutoksen äänet. Musiikkiterapia tukee muutosta parempaan käyttäen välineenä musiikin rytmiä, melodiaa, harmoniaa ja kaikkia äänen sävyjä. Terapiatilanteissa musiikkia tuotetaan omalla äänellä, keholla ja soittimilla. Laulujen sanoitusten ja keskustelun avulla ääniä voidaan pukea sanoiksi. Koulutettu musiikkiterapeutti ohjaa terapiaprosessia asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden mukaan.

Euroopassa yli 5000 musiikkiterapeuttia

EMTC (European Music Therapy Confederation) on EU:n hyväksymä, Euroopan maiden ammatillisten musiikkiterapiajärjestöjen kattojärjestö. Se on perustettu 15.11.1991. Jäsenmaita on tällä hetkellä lähes 30. Järjestö edistää musiikkiterapeuttien ammatillista asemaa Euroopassa ja luo puitteet kansainväliselle yhteistyölle. Jäsenmaiden edustajat muodostavat hallituksen, jonka presidentiksi valittiin kesällä 2016 FT, yliopistotutkija, musiikkiterapeutti Esa Ala-Ruona Jyväskylän yliopistosta.

EMTC järjestää myös kansainvälisiä musiikkiterapiakongresseja, joista viimeisin oli heinäkuussa 2016 Wienissä. Suomesta meitä osallistuu näihin kongresseihin aina aktiivinen joukko kokeneita musiikkiterapeutteja ja musiikkiterapian tutkijoita.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend