Päivän vinkki 5: Musiikki saa liikkeelle.

 In Musiikki ja hyvinvointi

Laita musiikkia soimaan ja liiku, jumppaa tai tanssi sen tahdissa.

Tämä vinkki on lähes itsestään selvä, mutta pistän sen kuitenkin mukaan. Jatkuva kotona oleminen on saattanut tehdä sohvan pohjalta tai koneen äärestä liikkeelle lähtemisen aikaisempaa haastavammaksi. Oletko jo kokeillut, mitä liikkumaan houkutteleva musiikki saisi sinun kohdallasi aikaan? Musiikin tyylilajilla ei tässä ole väliä. Ehkä oma mielimusiikki toimii nytkin parhaiten. Mieluisimman liikehdinnän laji on tietysti myös henkilökohtainen valinta. Itse innostuin tanssimaan, kun eräs tuttava laittoi jakoon kokoamansa soittolistan, jossa oli monta juuri minun musiikkimakuuni sopivaa kappaletta. Askelia piti kyllä soveltaa, kun tilaa oli niin vähän, mutta hyvä mieli siitä tuli.

Aamujumppa, iltajumppa, taukojumppa, porraskävely tai hyötyliikunta (siivoaminen!) voivat sujua mielimusiikin tahdissa silloinkin, kun muilla keinoilla on vaikea motivoitua. Etukäteen valitut kappaleet tai soittolista helpottavat liikkeelle lähtemistä, jos tunnistaa itsessään paikalleen jämähtämisen taipumusta.

Kuntoutustyössäkin musiikkia hyödynnetään motivoimaan, tukemaan ja rytmittämään liikettä. Tästä olen aiemmin kirjoittanut blogissani otsikoilla ’Musiikki välineenä motoriikan kuntoutuksessa’ sekä ’Musiikki ja Parkinson – vinkkejä arkeen ja kuntoutukseen’. ’Music moves me – musiikki liikuttaa minua’ oli myös Euroopan musiikkiterapiapäivän teemana pari vuotta sitten. Pidetään keho ja mieli liikkeessä!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Send this to a friend